Happy zalf, happy you

Welke zalf past het best bij jouw huid? 
De huid is ons grootste orgaan & daarom is het belangrijk goed voor haar te zorgen. Je wilt niets liever voor jezelf en jouw mini een rustige huid. Het hoeft niet perse het zachtste baby huidje te zijn, maar wel een goed verzorgde huid. 

Inmiddels hebben wij bij Babyzus 4 zalven ontwikkeld, elk met haar eigen kracht. Hoewel ze allemaal net even verschillend zijn, hebben al deze zalven een basis met Shea Butter. 

Onze Shea Butters zijn 100% natuurlijk en biologisch. Shea butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea boom, groeit in Afrika. Deze boom staat bekend als 'The Tree of Life', vanwege de vele bijzondere toepassingen. Koud geperst zodat alle goede eigenschappen behouden blijven. Is uitstekende verzorging voor huid en haren. Gemaakt door de natuur, 100% natuurlijk. Geen parabenen, geen parfum en niet getest op dieren. Geschikt voor alle leeftijden.

Wat is het verschil tussen onze Butters? 
Dit is een vaak gestelde vraag in ons DM op Instagram & daarom leuk om eens een korte sum up te maken! 

We hebben 4 Butters op dit moment in ons assortiment. De Shea Butter, Shea Butter Nilotica, Happy Zalf én nu ook de bekende Frambozenzalf. Allemaal even lekker, maar ook met hun eigen eigenschappen!

Het grootste voordeel van al deze zalven is:
1. Het is 100% natuurlijk
2. Het is zalf, geen crème op basis van water, dus goed verzorgend!
3. Het sluit de huid niet af 

Shea Butter
Deze pure butter is de eerste die op de Nederlandse markt is geïntroduceerd. Dit is de zalf die de meeste van jullie kennen. Hij is wat harder van zichzelf & 'smelt' zodra het warm gewreven wordt tussen je handen. Deze zalf is iets dikker & heeft daardoor een langdurige verzorgende werking op de huid. De geur van deze zalf zul je even aan moeten wennen in het begin. Zelf gebruik ik deze als nachtcrème, de huid herstelt namelijk 's nachts, dus een goed moment om een extra handje te helpen.  

Extraatje; Je kunt bij deze zalf kiezen voor een edelsteen in jouw zalf. Deze geeft de energie af aan de zalf in het blik! Een extra betekenis voor jezelf of degene aan wie je het cadeau geeft.

Shea Butter Nilotica 
Deze zachte Shea Butter is 100% natuurlijk, maar wordt in een ander deel van Afrika gewonnen. Dit wordt vaak verkocht als de 'luxe' variant van Shea Butter, omdat deze gelijk makkelijk smeert & geurloos is. Verder heeft het dezelfde verzorgende werking. Veelal gebruiken we deze zelf vooral voor de grote huiddelen van ons lichaam en kan deze ook goed worden gebruikt tijdens de zwangerschap met een groeiende buik! 

Extraatje; Je kunt bij deze zalf kiezen voor een edelsteen in jouw zalf. Deze geeft de energie af aan de zalf in het blik! Een extra betekenis voor jezelf of degene aan wie je het cadeau geeft.

Happy Zalf  
Deze variant hebben wij zelf samengesteld met de fabrikant en daarmee echt ons eigen zalf! Ze bestaat voor 75% uit Shea Butter, aangevuld met Druivenpitolie & een vleugje vanille maceraat. De druivenpitolie heeft als extraatje dat het snel opgenomen wordt door de huid & vochtinbrengend is, voor een soepele huid. 
Het is heerlijk smeerbaar, zodat je het ook voor jouw baby op de commode kunt gebruiken (en dus niet eerst hoeft warm te wrijven!). Ook de geur van deze zalf is een stuk aangenamer door de vanille ofwel vaak geassocieerd met witte chocola ;-). 

Frambozen Zalf 
Een mooie zalf gemaakt van Shea Butter & Frambozenpitolie. Deze combinatie is vooral bekend geworden door de kracht van social media - mama bloggers. De frambozenpitolie heeft als speciale kracht dat het de huid kalmeert & herstelt. Een perfecte zalf voor zere baby billetjes of schaafwonden. Zelf gebruik ik het nu als aftersun na een dagje in de zon, herstelt de huid echt perfect!

 

Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen met deze blog. 
Gelukkig kun je niet 'fout' kiezen, want 100% natuurlijke huidverzorging is all good! 

 

 Liefs Maaike


Leave a comment